Elektrický Ford Mustang Mach-E získal plných pět hvězdiček za bezpečnost i za životní prostředí

Ford Mustang Mach-E přidal na svůj neustále se rozšiřující seznam nejrůznějších ocenění maximální pětihvězdičkové hodnocení od Euro NCAP i Green NCAP.

  • Nezávislé autority Euro NCAP a Green NCAP udělily Fordu Mustang Mach-E nejvyšší možné hodnocení, v prvním případě za bezpečnost, ve druhém za šetrnost k životnému prostředí
  • Elektrické SUV již nasbíralo více než 20 různých ocenění za nejrůznější oblasti od designu interiéru až po konektivitu
  • Pěti hvězdičkami Euro NCAP se již pyšní šest elektrifikovaných modelových řad osobních vozů Ford

Nové elektrické SUV značky Ford ocenila pěti hvězdičkami jak nezávislá autorita, která se zabývá hodnocením bezpečnosti automobilů, tak nezávislá iniciativa podporující vývoj ekologicky šetrných a hospodárných vozů.

Výsledky v přísných bariérových zkouškách vynesly Mustangu Mach-E skóre 92 procent za ochranu dospělých a 86 procent za ochranu dětských cestujících.

Vůz je sériově vybaven pokročilými asistenčními systémy,1 jako je inteligentní adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go a vedením uprostřed jízdního pruhu, předkolizní asistent s automatickým brzděním před překážkou nebo systém udržování v jízdním pruhu s asistentem mrtvých úhlů. I to přispělo k celkovému hodnocení Mustangu Mach-E. Za technologie asistující při jízdě v pruzích obdržel tento elektromobil nejvyšší možné skóre.

Díky elektrickému pohonu, který neprodukuje žádné výfukové emise a umožňuje ujet na jedno nabití vzdálenost až 610 kilometrů,2 získal Mustang Mach-E plný počet bodů rovněž v kategoriích „index čistoty vzduchu“ a „index skleníkových plynů“, které jsou součástí celkového hodnocení Green NCAP.

Index energetické účinnosti Mustangu Mach-E vyčíslila organizace Green NCAP na 94 procent (9,4 bodu z deseti možných), přičemž z laboratorních zkoušek se studeným i teplým startem vyšel s plným bodovým přídělem.

Mustang Mach-E byl od začátku vyvíjen výhradně jako elektromobil, proto jsme mohli v jeho zcela nové konstrukci plně zohlednit bezpečnostní i ekologická kritéria,“ řekl Stuart Southgate, ředitel konstrukce bezpečnostních soustav ve Ford of Europe. „Zákazníci si tak mohou být jisti, že jezdí vozem, který se o ně postará stejně dobře, jako se stará o životní prostředí.

Hodnocení Euro NCAP a Green NCAP se připojují k seznamu více než 20 ocenění, jež Mustang Mach-E zatím po světě nasbíral, od ceny iF DESIGN AWARD za integraci reproduktorů audiosystému B&O 3až po ocenění Connected Car Manufacturer Award, které Fordu udělila v rámci svých automobilových cen společnost MOTUL za systém SYNC nové generace.

Mustang Mach-E je jedna ze šesti elektrifikovaných modelových řad Fordu, které se mohou maximálními pěti hvězdičkami Euro NCAP pochlubit. Dále je to Ford Puma, Kuga včetně modelů Kuga Plug-In Hybrid a Kuga Hybrid, Explorer Plug-In Hybrid, Focus a Fiesta.

1 Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují úsudek a pozornost řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz.

2 Ford Mustang Mach-E v provedení s pohonem zadních kol a větším akumulátorem má dle metodiky WLTP homologovaný dojezd na jedno nabití až 610 km.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

3 iF DESIGN AWARD 2020 v kategorii produktů.


Štítky: ford mustang mach-eautosalonelektrický fordford plzeň

Adresa

Skladová 17,
Plzeň-Koterov
32600

Telefon

+420 730 105 935

Provozní doba

Po – Pá : 07:00 – 16:30
So : Zavřeno
Ne : Zavřeno
 

Jsme členem sítě Q-SERVICE

q-serviceQ-SERVICE svým zákazníkům zaručuje odbornou opravu jejich automobilu na úrovni autorizovaných autoservisů. Proškolený personál používá při opravách nejmodernější servisní vybavení a kvalitní náhradní díly. Cena opravy a servisních služeb je přesně stanovena na základě časových norem a technologických postupů stanovených výrobcem vozidla.

To znamená, že zákazník nejen předem ví, kolik zaplatí za náhradní díly a opravu, ale navíc může bez obav servisovat i auto v záruce.

Q-SERVICE = to jsou autoservisy se značkou kvality!